Torvalds vender tommelen opp, Nvidia bidrar med programvare til Linux

Av -

I 2012 kom Linus Torvalds med en aggressiv utale ved ”Aalto Center for Entrepreneurship” i Finland. Hvor han utrykte misnøyene om hvordan Nvidia samarbeidet.

I et overraskende trekk, har Nvidia bidratt med programvare som vil hjelpe Linux og dra nytte av datakraften fra selskapets nye Tegra K1 mobile chip.
Nvidias trekk mot å samarbeide med åpen kildekode programmerere bidro til å endre Torvalds ‘sinn.

“This time I’m raising a thumb for Nvidia. Good times.” sa Torvalds søndag kveld på Google+, en sterk kontrast til juni 2012 hvor Torvalds i stedet tilbudte Nvidia en langfinger for å ikke samarbeide.

Nvidia ønsker nå og tilby proprietære binære drivere for å la operativsystemer bruke deres grafikkbrikker, ikke åpen kildekode som andre kan tilpasse, endre og feilsøke.

En åpen kildekode driver kan gjøre det enklere for programmerere å støtte nye og eksisterende maskinvare . Proprietære drivere , derimot, er mer vanskelig å integrere, holde oppdatert, og feilsøke.
Problemet har blitt viktig for vanlige brukere. Selv om Linux ikke er så stor på personlige datamaskiner, er Linux grunnlaget for Android som brukes av millioner av mennesker.

Kilde:
http://lists.freedesktop.org/

Mikal Dalsbø