Google sier Nexus 5 er en salgsvinner.

Av -

Under en telefonkonferanse for selskapets fjerde kvartalsrapport, bemerket Googles CFO Patrick Pichette mange ganger at Nexus 5 var en «veldig sterk» utøver  for Google.

Pichette sa ikke nøyaktig hvor mange selskapet faktisk solgte, men i tillegg til Chromecast, som ble kjent som Google mestselgende produkt hele kvartalet, sa han at selskapet var svært fornøyd med salget.

Vi solgte mange Nexus 5 og Chromecasts. – Patrick Pichette.

Apps og innhold som selges gjennom Play Store ble også fremhevet som sterke inntekts drivere for selskapet. Selv om Google ikke selger noen Chromebooks gjennom Play Store, sa Pichette at de fleste av dem blir solgt gjennom tredjeparter, som Amazon og Best Buy, og Google tjener ikke  så mye penger på dem som de gjør med Nexus enhetene.

Nexus enhetene har tradisjonelt fungert som en måte for Google å gi referanse enheter med den nyeste versjonen av Android til utviklere på. Fra og med 2012 når Nexus 4 kom, har Google også brukt det som en måte å gjøre high-end utstyr mer tilgjengelig, gjennom å prise dem langt under konkurrerende telefoner. Nexus 5 som ble introdusert siste kvartal, selges for rundt 2000 kr alt ettersom dollarkursen i USA, sammenlignet med 4000 kr for en iPhone eller Samsung-enheten.

Selv om maskinvaren og Play Store salget fortsatt er lite i forhold til hva Google bringer inn fra annonsesalg, er de blant de raskest voksende kildene til inntekter for selskapet.

Mikal Dalsbø